fbpx

Cele nouă legi pentru care Guvernul și-a asumat răspunderea, semnate. Acestea au fost expediate lui Igor Dodon spre promulgare

Președintele Parlamentului, Andrian Candu, a semnat astăzi nouă legi aprobate prin angajare de răspundere a Guvernului. Acestea au fost transmise spre promulgare președintelui țării, Igor Dodon.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Totodată, Candu a semnat și proiectul despre acordarea a 600 de lei de Paști, dar și un proiect care va permite indexarea pensiilor cu 5,3%, din 1 aprilie curent, de aproape două ori mai mult decât după formula veche.

Guvernul și-a asumat răspunderea pe mai multe legi la 7 martie curent, după înregistrarea proiectelor în Parlament.

De menționat că, dacă legile vor fi promulgate, circa 610.000 de persoane vor beneficia de 600 lei, ajutor din partea statului, cu ocazia sărbătorilor de Paști. Totodată, proiectul pentru modificarea formulei de indexare a pensiilor prevede indexarea în funcție de media creșterii prețurilor pentru ultimii trei ani.

Conform articolului 106 (1) din Constituția Republicii Moldova, Guvernul îşi poate angaja răspunderea în faţa Parlamentului asupra unui program, unei declaraţii de politică generală sau unui proiect de lege. Guvernul este demis dacă moţiunea de cenzură, depusă în termen de trei zile de la prezentarea proiectului, este votată de majoritatea deputaţilor.

Amintim că cele nouă legi vizează modificări ale Codului Muncii, ale legii cu privire la oamenii de creație; cu privire la achizițiile publice; privind bugetul asigurărilor sociale pentru 2019, privind Legea Bugetului de stat pentru 2019 etc.

Articole asemănătoare

Back to top button