fbpx

Cel puţin cinci morţi şi zeci de răniţi în urma unor noi atacuri ruse asupra unei clădiri rezidențiale din Zaporojie

Cel puţin patru persoane au fost ucise miercuri lângă Kiev şi una în oraşul Zaporojie din sud-estul Ucrainei în atacuri aeriene care, potrivit preşedintelui ucrainean Volodimir Zelenski, arată că Moscova nu este interesată în negocieri de pace, transmite Agerpres.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Potrivit Serviciului pentru Situaţii de Urgenţă al Ucrainei, două cămine şi o facilitate de învăţământ din Rjîşciv, la 64 de kilometri de capitala ucraineană, au fost parţial distruse în timpul unui atac cu dronă care a avut loc în timpul nopţii şi care a ucis patru persoane.

Şeful poliţiei regionale Andrii Nebîtov a anunţat că 20 de persoane au fost duse la spital şi alte câteva au fost date dispărute în urma seriei de explozii care au avut loc la Rjîşciv după orele trei noaptea (01:00 GMT).

Acest atac a fost urmat de un bombardament asupra a două clădiri rezidenţiale din oraşul Zaporojie, unde, potrivit autorităţilor, o persoană a fost ucisă şi alte 25 au fost duse la spital.

„Din nefericire, o persoană rănită, care se afla într-o stare gravă, a decedat. Potrivit informaţiilor actualizate, 25 de persoane sunt în prezent spitalizate”, a precizat Anatoli Kurtiev pe aplicaţia de mesagerie Telegram.

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a acuzat Moscova că „a bombardat oraşul (Zaporojie) cu sălbăticie”.

„Peste 20 de drone iraniene ucigaşe, mai multe rachete şi numeroase bombardamente într-o singură noapte de terorism rusesc împotriva Ucrainei”, a scris Zelenski pe contul său de Twitter. „De fiecare dată când cineva aude cuvântul ‘pace’, la Moscova se comandă un atac criminal ca acesta”, a adăugat el.

Sistemul de apărare antiaeriană al Ucrainei a interceptat 16 din cele 21 de drone lansate de armata rusă.

Articole asemănătoare

Back to top button