fbpx

Cel mai bun lunetist din lume va lupta în Ucraina. A devenit cunoscut după ce a ucis de la o distanță de 3,5 km

Cel mai bun lunetist din lume luptă pe frontul din Ucraina, unde va antrena mai mulți lunetiști. Este vorba despre un canadian care a devenit cunoscut după ce a ucis un terorist de la o distanță record de 3,5 kilometri, scrie digi24.ro.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Wali, în vârstă de 40 de ani, din Canada, a mai luptat alături de ucraineni la începutul lunii martie. După aproape două luni și mai multe misiuni, s-a întors în Canada la soția și fiul său. Acum, el a revenit în Ucraina cu o nouă sarcină.

„De data aceasta voi antrena și voi comanda o echipă de lunetişti. Ultima dată am fost în Ucraina pentru a ajuta la apărarea țării. Acum am un alt rol”, a declarat el pentru Bild, citat de Switzerland Times.

Zone precum Bucha sau Irpin, unde el și colegii săi au scăpat de moarte, sunt acum eliberate. „Am un sentiment foarte bun în legătură cu asta”, a conchis el.

„Ucraina are destui soldați, dar mulți nu au deloc experiență și au nevoie de lideri cu experiență de război. Vreau să creez mulți Wali dintr-un Wali!”, a adăugat el.

Lunetistul a vorbit despre rolul pe care îl va avea în noua brigadă. „Sarcina principală a acestei unități militare ar trebui să fie cea de a sparge linia frontului – și în această brigadă este încorporată o companie de lunetişti, în jur de 150 de oameni, pe care apoi o voi comanda! Au încredere în mine, sunt atât de recunoscători că ajut”, a adăugat el.

Cu toate acestea, el avertizează că amenințările lui Putin cu armele nucleare ar trebui luate în serios: „Din păcate, aceasta ar putea fi ultima carte pe care o joacă Putin”. De asemenea, lunetistul crede că rușilor le lipsește voința de a lupta. În prezent, Wali așteaptă să i se spună când să înceapă antrenamentul noilor lunetiști.

„Este o armată tipică, îți spun două luni și apoi începe a doua zi dimineață!” spune lunetistul.

Articole asemănătoare

Back to top button