fbpx

Cel mai bun lunetist al lui Putin a fost omorât în războiul din Ucraina

Rusia recunoaște că a pierdut doi ofițeri de top într-o zi, inclusiv un colonel care a fost trimis pe front pentru a-l înlocui pe un altul care fusese ucis cu câteva zile înainte în Ucraina. Totodată, armata ucraineană l-a eliminat și pe sergentul Serghei Tsarkov, despre care se spunea că este unul dintre cei mai buni lunetiști ai armatei ruse.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Serghei Tsarkov avea 38 de ani și era considerat cel mai bun lunetist al rușilor.

Rușii au confirmat moartea în Ucraina, în timpul luptelor a locotenent-colonelului Denis Sukhanov, în vârstă de 41 de ani. Nu au dat alte informații privind locația și data morții acestuia, scrie digi24.ro

Moartea a fost dezvăluită în aceeași zi cu cea a colonelului Denis Kozlov, în vârstă de 40 de ani. Kozlov fusese trimis să-l înlocuiască pe front pe colonelul Serghei Porokhnya, care murise în 14 martie. Kozlov a murit în timpul traversării eșuate a râului Doneț, bătălia în care Rusia a pierdut un batalion întreg fiind considerată una dintre cele mai mari înfrângeri a armatei ruse în Ucraina.

Kozlov a fost ucis după ce forțele ucrainene au lansat rachete în zonă.

Imaginile din satelit au scos la iveală amploarea eșecului suferit de Rusia și au arătat resturile a două poduri de pontoane distruse, plutind pe râul Doneț, și ale tancurilor și vehiculelor blindate.

Se pare că armata rusă încerca să înconjoare Lisichansk și Severodonețk, dar atacul lor s-a transformat într-un masacru atunci când Ucraina le-a intuit planurile.

Moartea lui Kozlov, al 42-lea colonel care a murit în război – evidențiază bilanțul imens suferit de conducerea lui Putin. Rata mortalității este de aproximativ un colonel la două zile.

Articole asemănătoare

Back to top button