fbpx

Cei care au fost infectați cu COVID-19 au un risc cu până la 85% mai mic de a se reinfecta în următoarele zece luni

Un studiu din cadrul unei instituții de sănătate din Londra demonstrează că infecția anterioară cu COVID-19 poate reduce riscul de a contracta din nou virusul cu până la 85% în următoarele zece luni, scrie Digi-World, care citează Daily-Mail.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Persoanele care s-au îmbolnăvit deja de COVID-19 au o probabilitate semnficativ mai mică de a contracta din nou virusul în decursul următoarelor zece luni, sugerează datele unei cercetări de la Institutul de Sănătate al Universității din Londra. Reinfectarea este însă posibilă, iar cercetătorii nu știu încă efectele pe care le pot avea noile tulpini ale virusului.

Oamenii de știință au analizat datele colectate de la pacienții și personalul căminelor de îngrijire medicală din Anglia și au constatat că rezidenții au avut cu 65% mai puține șanse de a contracta virusul dacă au fost infectați anterior, în timp ce membrii mai tineri ai personalului au fost cu 85% mai puțini susceptibili de a se îmbolnăvi din nou.

Au fost folosite testele de anticorpi pentru a determina cine a fost infectat anterior cu virusul și au comparat datele celor care au fost bolnavi cu ale celor care nu au fost infectați.

„Este o veste foarte bună că infectarea anterioară protejează împotriva reinfectării în această perioadă de timp. Riscul de a fi infectat de două ori pare a fi foarte scăzut. Faptul că infecția anterioară cu COVID-19 oferă un nivel ridicat de protecție pentru cei din cămine și îngrijitorii lor, având în vedere preocupările anterioare că aceste persoane ar putea avea răspunsuri imune mai slabe, este un lucru încurajator. Aceste descoperiri sunt deosebit de importante, deoarece acest grup vulnerabil nu a fost în centrul multor cercetări”, a declarat autorul principal al studiului, dr. Maria Krutikov, medic în cadrul Wellcome Trust din Marea Britanie.

Nivelul de protecție pe care cineva care a avut anterior COVID-19 îl poate avea împotriva virusului în viitor a fost un moment de îngrijorare pentru medici, cercetători și chiar politicieni. Un pas important în viitorul apropiat este investigarea duratei imunității după infectarea versus vaccinare și evaluarea dacă acest efect protector este menținut împotriva variantelor actuale și viitoare de COVID-19.

Back to top button