fbpx

CEC a evaluat starea secțiilor de votare din Hâncești, unde vor avea loc alegeri luna viitoare. Concluzia experților – dezamăgitoare

Niciuna dintre cele 68 de secții de votare din circumscripția Hâncești nu este accesibilă deplin pentru alegători. Doar șase dintre acestea sunt parțial accesibile, în timp ce alte 62 – total inaccesibile. Comisia Electorală Centrală și PNUD Moldova au reevaluat recent 43 de clădiri publice în care vor fi organizate secții de votare pentru scrutinul din 15 martie curent. 

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Prin urmare, experții și monitorii Alianței „Infonet” vor reveni la Hâncești în ziua alegerilor parlamentare noi pentru a evalua repetat accesibilitatea în instituțiile publice în care are loc scrutinul, dar și pentru a vedea dacă administrația publică locală a reușit să îmbunătățească accesibilitatea în localitățile lor, conform recomandărilor făcute de experți.

Decizia vine ca urmare a auditului realizat în vara anului trecut de către Alianța „Infonet”, la comanda CEC și PNUD Moldova. Studiul a cuprins atunci 612 de secții de votare, toate din municipiul Chișinău, Bălți, Hâncești, Căușeni, Edineț și UTA Găgăuzia, ceea ce a constituit 30% din numărul total al secțiilor de votare deschise la alegerile parlamentare din februarie 2019. Din cele 612 de secții evaluate, 432 au fost declarate inaccesibile, 174 – parțial accesibile și doar 6 – accesibile.

Astăzi, în contextul bunei organizări a alegerilor parlamentare noi, Comisia Electorală Centrală a informat reprezentanții autorităților locale despre gestionarea listelor electorale, desemnarea candidaților pentru constituirea birourilor electorale ale secțiilor de votare, dotarea tehnică și logistică electorală precum și alte aspecte ce țin de desfășurarea alegerilor.

Articole asemănătoare

Back to top button