fbpx

Ceban solicită crearea unei comisii mixte pentru a analiza situația la Termoelectrica: „Nu avem nicio claritate ce vom face la iarnă”

Primarul capitalei Ion Ceban spune că Guvernul nu face nimic pentru a rezolva problemele de la Termoelectrica, care este în stare critică.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

„Sunt datorii de sute de milioane de lei acumulate. Tot sistemul funcțional al Termoelectrica este defect, dar toată lumea tace”, a declarat Ceban.

El a mai spus că un proiect de reparații la Termoelectrica, cu o valoare de 90 de mii de euro, a fost pus pe pauză.

„Un proiect care vrea să fie implementat în anul 2021, în primăvară, care să vină să repare, cu o valoare de 90 de mii de euro la Banca Mondială, stă și se prăfuiește. La moment nu avem nicio claritate ce vom face la iarnă. Din acest motiv solicităm să fie creată o comisie mixtă pentru a vedea care este situația la zi, cum putem ajusta unele lucruri și cum putem evita anumite complicații”, a încheiat Ceban.

Amintim că o scurgerea semnificativă de păcură de la Termoelectrica a avut loc în noaptea de 7-8 noiembrie 2022, urmare a unei fisuri la o conductă cu abur. Imediat la fața locului s-a intervenit corespunzător, nu însă și după, când păcura urma să fie depozitată și predată. Ca urmare, trei persoane cu funcție de răspundere urmează să fie sancționate, în timp ce întreprinderea a achitat o amendă de 20 de mii de lei.

Articole asemănătoare

Back to top button