fbpx

Ceban: „Propun ca Hotelul Național să fie inclus în registrul monumentelor ocrotite de stat”

Zona Hotelului Național a fost încercuită, vineri, cu un gard, iar clădirea edificiului din centrul capitalei ar urma să fie demolată. Primăria municipiului Chișinău a informat ulterior că specialiștii din cadrul municipalității elaborează dispoziția de revocare a autorizației de desființare a Hotelului Național, ca urmare a încălcărilor depistate la fața locului.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

În același timp primarul general Ion Ceban, în cadrul ședinței Primăriei Chișinău din 23 mai, a venit cu propunerea ca Hotelul Național să fie inclus în registrul monumentelor ocrotite de stat.

„Să fie clădirea naționalizată și reabilitată de către stat în baza unui concurs. Dacă ați putut în cazul Stadionului Republican, veți putea și aici”, a menționat Ceban.

Amintim că vineri, 20 mai, zona Hotelului Național a fost încercuită cu un gard, iar clădirea edificiului din centrul capitalei ar fi urmat să fie demolată.

Construcția edificiului Hotelului Național a fost finisată în anul 1978, iar darea în exploatare a avut loc în septembrie același an. A făcut parte din rețeaua hotelieră sovietică „Intourist” până în 1992 și a fost proprietate de stat între anii 1992 și 2006.

În august 2020, proprietarul clădirii a primit autorizația de demolare a edificiului. În martie 2021 a fost propusă demolarea edificiului în detrimentul construcției unui complexul multifuncțional.

Articole asemănătoare

Back to top button