fbpx

Ce trebuie să știi când alegi periuța de dinți pentru copilul tău

Cu cât periuța de dinți este aleasă mai bine, cu atât zâmbetul micuțului tău va fi mai frumos și mai sănătos.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Una dintre cele mai importante unelte pentru sănătatea dentară a copilului tău este periuța de dinți. Iată ce trebuie să ai în vedere atunci când vrei să achiziționezi una nouă pentru micuțul tău:

1. Perii

Există tot felul de peri, dar medicii stomatologi recomandă periuțele de dinți cu peri moi, rotunzi, pentru o mai bună curățare a dinților. Asta pentru că perii moi pot curăța dinții fără să afecteze gingia. Periuțele de dinți cu peri duri îi pot răni gingia copilului și nu au o putere la fel de mare de curățare. Forma rotundă este importantă pentru dinții și gingiile sensibile ale micuțului tău, transmite youtil.ro.

2. Mărimea

Mărimea periuței de dinți trebuie să fie confortabilă pentru gura copilului și destul de mică pentru a putea curăța toate locurile în care se ajunge greu. Aceasta trebuie să intre cu ușurință între molari și obraji. Când achiziționezi periuța de dinți a copilului, ia-l cu tine pentru a putea aprecia cu acuratețe mărimea. Încearcă să alegi o periuță special creată pentru copii și adecvată vârstei acestora.

3. Mânerul

Când alegi noua periuță de dinți a copilului tău trebuie să te asiguri că mânerul este suficient de mare pentru ca el să îl poată ține cu ușurință pe parcursul celor două minute de periaj. Dacă periuța are un mâner de o mărime greșită, ar putea să fie dificil pentru el să își spele eficient dinții.

4. Electrică sau manuală?

Unii copii iubesc periuța de dinți electrică, în timp ce altora nu prea le pasă ce tip de periuță utilizează. Lăsând la o parte preferințele, copiii cu aparate dentare vor avea dificultăți în perierea circulară din cauza obstrucției cauzate de aparat. Astfel, pentru ei este mai recomandată o periuță de dinți electrică care îi va ajuta la curățarea zonelor mai dificile.

5. Când trebuie schimbată?

Periuța de dinți trebuie schimbată o dată la trei luni. Totuși, dacă copilul se îmbolnăvește, trebuie să îi schimbi periuța mai repede deoarece bacteriile depozitate pe aceasta pot prelungi boala micuțului. Imediat ce răceala a trecut, achiziționează o nouă periuță de dinți!

Articole asemănătoare

Back to top button