fbpx

Ce se întâmplă dacă pui oțet în mașina de spălat. Un truc ieftin, util și ușor

Dacă te confrunți cu diverse probleme atunci când speli hainele în mașina de spălat și nu ști ce să faci, atunci noi avem un truc excelent pentru tine. Dacă hainele nu sunt albe, ai un miros urât în mașina de spălat sau rufele miros urât sau sunt pătate, atunci este necesar să apelezi la acest truc ieftin, util și ușor. Tot ce trebuie să faci este să pui oțet în mașina de spălat rufe, iar totul va fi mai simplu atunci când speli.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Oțetul este un bun ingredient pentru multe, dar și o delicatesă dacă îl folosești în diverse mâncăruri. Pe lângă aceste lucruri, oțetul te va ajuta să rezolvi și problemele cu mașina de spălat sau cu hainele pe care le bagi în mașina de spălat. Iată de ce este bine să pui oțet în mașina de spălat! Este un truc util, ușor, rapid, ieftin și la care nu vei mai renunța niciodată.

De ce să pui oțet în mașina de spălat

Tot ce trebuie să faci ca acest truc să fie genial este să pui oţet în maşina de spălat. Se pune o jumătate de cană de oţet pe hainele din mașina de spălat şi asta va întări efectul detergentului pe care îl folosești în mod obișnuit, prevenind astfel degradarea culorilor, dar şi reducerea rezidurilor care apar pe haine după spălat, scrie spynews.ro.

De asemenea, puteți să puneți şi puţin oţet în compartimentul mașinii de spălat destinat pentru balsam. Rufele vor deveni mai catifelate în acest fel. Acidul din oțet înlătură petele de transpiraţie şi urmele lăsate de deodorant.

Acest truc te poate ajuta şi să elimini mirosul de ţigară îmbibat în rufe. Pentru a scăpa de acest miros trebuie să pui hainele într-un lighean cu apă fierbinte amestecată cu jumătate de cană de oţet. Lasă totul la înmuiat peste noapte, apoi spală-le în mod obișnuit.

Un alt truc pentru mașina de spălat

Există sute de trucuri utile pentru mașina ta de spălat, iar următorul truc conține ceapă. Pentru acest truc vei avea nevoie de doar două lucruri, mai precis niște ceapă, de dimensiuni medii, dar și de o șosetă. După ce faceți acest truc, tamburul mașinii de spălat va arăta ca nou.

Mai întâi de toate trebuie să curățați o ceapă, apoi să o puneți în interiorul unui ciorap și să legați șoseta la ambele capete astfel încât ceapa să nu se miște. Puneți patru cepe într-o singură șosetă, după care adăugați ceapa în tamburul mașinii de spălat.

Porniți mașina la un ciclu complet, la temperatura cea mai înaltă, iar ceapa urmează să-și facă treaba în interior fără a mai zgâria mașina de spălat sau a provoca alte daune. După ce programul s-a terminat va trebui să lăsați ușa mașinii de spălat deschisă pentru a se aerisi în interior.

Articole asemănătoare

Back to top button