fbpx

Ce program trebuie să alegi la mașina de spălat pentru curățarea perdelelor: Nu se vor mai şifona şi vor ieşi aproape uscate

În perioada sărbătorilor de iarnă, gospodinele își fac timp pentru o curățare adecvată a perdelelor din locuință. Știai că poți să speli materialele textile fără să se șifoneze și să se formeze cute? Află în rândurile de mai jos care este setarea pe care trebuie să o faci când bagi perdelele la maşina de spălat. Vor ieși aproape uscate.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Ce program de spălare trebuie să alegi pentru curățarea perdelelor

Gospodinele se ocupă, zilele acestea, de ultimele sarcini de curățenie din locuințe, înainte de Crăciun. Una dintre acestea presupune și spălarea perdelelor din casă. Poți compara perdelele cu hainele tale. Practic, acestea dau tonul atmosferei dintr-o încăpere și spun (aproape) totul despre tine sau casa ta, scrie Playtech.

Perdelele ies rapid în evidență. Indiferent dacă sunt fabricate dintr-o țesătură fină, rafinată sau din poliester, nailon, bumbac. Prin urmare, este bine să ai mereu perdelele îngrijite. Dacă nu vrei să pierzi timpul călcându-le cu fierul de călcat, ai ajuns la locul potrivit.

În articolul de astăzi, îți vom spune ce setare trebuie să faci la mașina de spălat pentru ca perdelele să nu iasă șifonate sau cu multe cute. În general, perdelele ce sunt fabricate din poliester, nailon, bumbac sau in pot să fie curățate la mașina de spălat. În schimb, cele din mătase, catifea sau organza trebuie neapărat duse la curățătorie.

Ce regulă de bază, perdelele de bumbac și in trebuie spălate la un program cu centrifugare scăzută. Acestea trebuie să fie călcate cât sunt încă ușor umede, pentru a nu prezenta cute ulterior. În cazul perdelelor din poliester și nailon, este indicată optarea pentru un program cu centrifugare blândă, la temperaturi scăzute.

Setarea pe care trebuie să o faci când bagi perdelele la maşina de spălat

Este important ca, înainte să pui perdelele din casa ta la spălat, să citești etichetele. Pe acestea, este menționat programul de spălare cel mai potrivit pentru tipul de material din care sunt fabricate. Dacă nu ești sigur pentru ce program de spălare să optezi, poți să duci perdelele la curățătoria chimică.

Dacă vrei să cureți perdelele la mașina de spălat, pune-le în tamburul acesteia alături de două fețe de pernă. În acest fel, vor fi protejate, iar riscul de a fi deteriorate va scădea. Ai grijă să nu umpli prea mult tamburul mașinii de spălat.

Trucul genial pentru spălarea perdelelor din casă. Specialiștii recomandă să setezi un program de spălare la o temperatură scăzută, pentru ca perdelele să nu iasă șifonate. Astfel, poți alege un program de spălare la 30 de grade Celsius. Viteza de centrifugare nu trebuie să fie ridicată. În acest fel, nu va trebui să te chinui să calci perdelele după curățare.

Articole asemănătoare

Back to top button