fbpx

Ce nu știai despre Google Maps: funcțiile ascunse pe care le are și cum te pot ajuta

Google Maps este una dintre cele mai importante invenții ale vremurilor pe care le trăim. Cu toate că există concurență suficientă, Hărți reușește să stea pe un loc fruntaș, de vreme ce are un avantaj pe care alții nu îl au: face parte dintr-un pachet de produse oferit de Google, iar acestea au darul de a se interconecta între ele, scrie Playtech.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Fie că tinzi spre Waze sau alte aplicații de nișă, trebuie să recunoști că, măcar o singură dată în viață, ai folosit Maps, măcar pentru a te deplasa și ghida pe jos, într-un oraș pe care nu-l cunoști.

Secretele Google Maps

În cazul în care nu știai, poți să-l „îmbraci” pe Pegman (omulețul galben pe care-l târăști pe hartă). Nu știm neaparat cât te ajută asta, dar măcar este amuzant. Spre exemplu, dacă îl duci la Loch Ness, el va deveni un monstruleț verde, iar acesta nu este singurul exemplu.

Mai mult, cu Street View vezi cum arăta o stradă în urmă cu mai mulți ani. Evident, informațiile aparțin vizitelor mașinuțelor Google pe acolo, așa că nu vei putea accesa, spre exemplu, imagini din 1918. Totuși, este interesant de văzut cum evoluează anumite locuri, în timp. Tot ce trebuie să faci este să dai click pe pictograma cu ceasul din stânga sus.

Ai uitat unde ai parcat mașina? Te ajuta Google Maps. Pentru a te scuti de o neplăcere, când parchezi, deschide aplicația, urmărește punctul albastru de localizare, ține-l apăsat, iar Hărți va marca acea locație și o va reține pentru tine maxim 24 de ore. Alternativ, poți elimina manual pin-ul.

Să spunem, prin absurd, că te afli în Barcelona și vrei să-ți construiești o hartă turistică. Intră pe Your Places, Maps, Create Map. Aici introduci tot ceea ce vrei să vizitezi.

Probabil știi deja că aplicația te ajută și atunci când vei să afli ce trenuri sau autobuze sunt, în funcție de destinația dorită.

Iar dacă ai rămas fără internet, ai la purtător chiar și Google Offline, care te ghidează și fără să fii conectat la satelit.

Un alt lucru interesant se referă la măsurarea distanței pe care vrei să o parcurgi. Ține apăsat pe ecran și alege funcția „Măsurați Distanța”.

Articole asemănătoare

Back to top button