fbpx

Ce animal ucide cei mai mulți oameni? Iată care este prădătorul neașteptat și cum să te protejezi

Potrivit unui sondaj realizat de Ipsos, aproximativ jumătate dintre americani au declarat că sunt „absolut îngroziți” de rechini, iar aproape 40% dintre acei oameni au declarat că le este frică să înoate în ocean din cauza rechinilor. Dar, potrivit Muzeului de Istorie Naturală din Florida, în 2021 au existat doar 11 decese cauzate de rechini la nivel mondial. Este mai probabil să fii ucis de o nucă de cocos care cade, scrie Institutul Australian de Științe Marine, citat de AlephNews.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Ce animal ucide cei mai mulți oameni?

În timp ce animalele mai mari, cum ar fi rechinii sau hipopotamii, pot părea un vinovați, animalul care ucide cei mai mulți oameni pe an este de fapt țânțarul.

Țânțarii pot transmite boli care pun viața în pericol, cum ar fi malaria și dengue, iar Organizația Mondială a Sănătății estimează că țânțarii purtători ai acestor boli ucid 725.000 de oameni pe an.

Țânțarii sunt purtătorii multor boli amenințătoare, precum chikungunya, dengue, filarioza limfatică, febra Rift Valley, febra galbenă, Zika, malaria, encefalita japoneză și febra West Nile, informează OMS. Alte insecte, precum puricii, păduchii și căpușele, transmit, de asemenea, boli similare.

După țânțari, aceste animale sunt cele mai mortale pentru oameni în fiecare an, potrivit Discover Wildlife:

Cum să vă protejați de țânțari?

Decesele cauzate de țânțari apar în unele regiuni mai mult decât în altele. De exemplu, țările africane reprezintă aproximativ 96% din decesele cauzate de malarie, potrivit OMS.

Dengue, chikungunya și malaria sunt, de asemenea, răspândite în Asia de Sud-Est. OMS recomandă măsuri pentru limitarea posibilităților de reproducere și a contactului uman pentru sezonul musonic:

Articole asemănătoare

Back to top button