fbpx

Cazul celor două tinere violate de 6 bărbați: Procuratura a deschis un dosar penal pentru divulgarea mărturiilor victimei în presă

Procuratura s-a autosesizat după ce mărturiile unei victime, care ar fi fost violate zilele trecute de 6 bărbați, au ajuns pe site-urile mai multor instituții mass-media. În acest context, a fost dispusă iniţierea unei cauze penale pe faptul divulgării datelor urmăririi penale (art.315 Cod penal).

În condiţiile în care actul publicat conţine date aferente urmăririi penale aflate în desfăşurare, iar divulgarea acestora s-a efectuat contrar interdicţiei persoanelor care efectuează urmărirea penală, procurorii urmează să identifice şi să-i tragă la răspundere pe cei care se fac culpabili de aceste acţiuni.

„Procuratura Generală face apel către reprezentanţii presei să manifeste maximă atenţie şi acurateţe atunci când mediatizează cazurile de viol, oferind publicului detalii care pot fi dăunătoare victimei sau interpretate greşit.

Reamintim că, potrivit actelor internaționale la care Moldova a aderat, dar și politicilor promovate de către CtEDO, cazurile de agresiuni sexuale urmează a fi examinate într-o manieră şi cu o atenție deosibită anume din perspectiva lucrului cu victima, care urmează a fi tratată cu maximă diligență, evitându-se, astfel, revictimizarea acesteia”, a transmis Procuratura Generală, într-un comunicat.

Reprezentanții organulul au mai menționat că statul este obligat, pe cont propriu, să ia toate măsurile pentru reabilitarea psihologică şi reconcilierea socială a acestora.

Articole asemănătoare

Back to top button