fbpx

Câte milioane de lei a reușit să încaseze Guvernul în conturile destinate luptei cu epidemia?

În conturile deschise de Ministerul Finanțelor, pentru donații destinate combaterii bolii COVID-19, până acum, au fost încasate mijloace bănești în sumă totală de 18.331.214 lei.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Circa 13,5 milioane de lei din donațiile persoanelor fizice și juridice, oferite pentru finanțarea cheltuielilor urgente legate de combaterea pandemiei, au fost transferate în Fondul de Intervenție al Guvernului.

De asemenea, a fost dispusă alocarea din acest fond a sumei de circa 5,8 milioane de lei pentru achiziționarea a 51.428 de combinezoane de protecție, precum și acordarea indemnizațiilor unice în valoare de 16.000 de lei pentru 29 de beneficiari din opt instituții medico-sanitare publice și o instituție bugetară, care au contractat virusul la locul de muncă.

Reamintim că, pe 17 martie 2020, Ministerul Finanțelor a deschis trei conturi pentru donații, destinate combaterii COVID-19, în lei moldovenești, dolari americani și euro. De asemenea, donațiile pot fi făcute prin intermediul Serviciului Guvernamental de Plăți Electronice Mpay.

Articole asemănătoare

Back to top button