fbpx

Câte cazuri de coronavirus avem, totuși – 1799 sau 1934? Explicația autorităților privind statistica schimbătoare de azi

Mai devreme aveam 1847, ulterior – 1799, ca – mai apoi – numărul să crească la 1934. Așa a „evoluat” astăzi datele statisticii Ministerului Sănătății, cu privire la numărul total de cazuri confirmate de infectare cu noul tip de coronavirus.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Înainte de începerea briefingului din această seară, până la ora 17:00, platforma COVID-19 în Republica Moldova: situaţia la zi, a MSMPS, arăta numărul de 1847 – informație prezentată și într-un comunicat oficial.

Ulterior, în cadrul briefingului, la anunțarea cazurilor noi, ministra Sănătății – Viorica Dumbrăveanu – a venit cu o precizare: „Au fost confirmate 87 de cazuri pozitive, reiterez: în condiții de laborator. Cumulativ, de către laboratoare au fost confirmate 1799 de cazuri”.

Și președintele țării, Igor Dodon, a ținut să explice numerele: „Încă o dată: total – în Republica Moldova – avem 1799 de cazuri confirmate în laborator, în acest moment. Aici nu ne referim la cei care se tratează acasă sau nu știu unde… Noi vorbim de cei care sunt confirmați la laborator, nu pot fi două, trei liste. Acestea sunt cazuri confirmate de stat”.

Tot azi, Ministerul Sănătății a venit cu o clarificare în acest sens, pe pagina de Facebook: „Începând de astăzi, cifra totală a persoanelor confirmate de COVID-19 va conține și numărul persoanelor care se tratează la domiciliu (cu forme ușoare ale bolii), conform Ordinului 385 din 9 aprilie 2020. În total, astăzi, sunt 1712 cazuri confirmate în laborator și 135 de persoane care se tratează la domiciliu cu forme ușoare ale bolii. Total: 1847” – scria Ministerul acum șapte ore.

CITEȘTE ȘI:

ultima oră | Încă 87 de moldoveni au fost diagnosticați cu noul coronavirus. Câte teste s-au făcut?

Articole asemănătoare

Back to top button