fbpx

Câte 7000 și 10.000 de lei pentru nou-născuți. Încă 64 de familii din Orhei au primit indemnizații suplimentare

Încă 64 de familii din Orhei au primit indemnizații pentru nașterea copiilor, în cadrul programului „Capitalul matern”. Potrivit unui comunicat de presă, de la lansarea programului în 2015 și până în prezent, în total, peste 2000 de familii au beneficiat de indemnizații suplimentare.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Suma alocațiilor este de 7000 de lei pentru primul copil și de 10.000 de lei pentru următorii nou-născuți. Pentru gemeni, administrația locală din Orhei oferă câte 14.000 de lei. Potrivit autorităților municipale, inițiativa a fost implementată pentru a stimula natalitatea în regiune, dar și pentru a sprijini tinerele familii.

„Este un program foarte bun, pentru că această sumă este necesară. Este un lucru binevenit și noi continuăm această inițiativă”, a declarat Diana Memeț, primar interimar de Orhei.

Programul, care are drept scop sprijinirea tinerelor familii și, respectiv, creșterea natalității, este o premieră pentru Republica Moldova, dar face parte dintr-o strategie mai amplă dezvoltată de autoritățile locale de la Orhei pentru modernizarea localității și îmbunătățirii condițiilor de trai.

Astfel, contribuția administrației la dezvoltarea tinerelor familii nu se reduce doar la acordarea ajutorului financiar la nașterea copilului, se mai arată în comunicat. La Orhei este implementat și proiectul „Locuințe sociale” pentru tinerii specialiști și angajații din sfera bugetară.

De asemenea, pentru copii sunt modernizate capital grădinițele, fiind implementat și un sistem nou de alimentație de tip catering, astfel încât bucatele sunt preparate în condiții de restaurant și corespund celor mai înalte standarde în domeniu.

Articole asemănătoare

Back to top button