fbpx

Cât timp trebuie să stea o căpușă fixată de om ca să transmită boala Lyme. Sfaturile specialiștilor

Secretă o substanţă care ne împiedică să simţim muşcătura. Vorbim despre căpuşe şi despre cura scurtă de antibiotic, care se dă preventiv.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Pentru că intră, de obicei, în pliurile pielii, căpuşele pot sta multă vreme ca paraziţi. Ce se întâmplă în astfel de situaţii?

Căpușele stau în iarbă. Când vine un animal, se agață de firele de păr. La fel, de pielea umană. Secretă o substanță care ne împiedică să simțim mușcătura. De aceea, le găsim pur si simplu pe suprafața corporală.

Cu o pensetă, se prinde partea vizibilă a căpușei și se rotește în sensul invers acelor de ceas. Până când aceasta se desprinde, relatează stirileprotv.ro.

Tratamentul preventiv- o cură scurtă cu antibiotice

Se dezinfecteză local cu spirt medicinal sau betadină. Tratamentul preventiv înseamnă o cură scurtă de antibiotic, la recomandarea medicului.

Pentru animalele de companie, vara, există varianta unei singure tablete. Face atât deparazitare internă, cât și externă.

În căsuța animalului, dar și în curte, se pot pulveriza suspensii deparazitare. Le protejează de căpușe, de purici și de păduchi. Căpușele și puricii trec inclusiv la oameni. În schimb, păduchii animalelor nu afectează omul.

Articole asemănătoare

Back to top button