fbpx

Cât ar câștiga Dan Bălan pentru un concert? Suma este de 10 ori mai mare decât cea a foștilor colegi de la O-Zone

Dan Bălan, Arsenie Todiraș și Radu Sîrbu, cei trei soliști ai trupei O-Zone, au cunoscut celebritatea, în 2003, cu „Dragostea din tei”, hit ascultat și fredonat în întreaga lume. Deși au pus punct colaborării, în 2005, Dan Bălan a rămas unul dintre cei mai scumpi artiști de peste Prut: „Câștigă chiar și 15.000 de euro, la spectacole”, a declarat pentru Playtech.ro, un organizator de evenimente.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Dan Bălan ar avea tarif de 15.000-20.000 de euro, la un spectacol

Dan Bălan, autorul piesei „Dragostea din tei”, este pe val și acum, tarifele sale fiind la fel de mari ca pe vremea când făcea furori, pe toate meridianele, alături de colegii lui din trupa O-Zone:

„Dan Bălan a știut să se reinventeze, a fost în America, în Anglia, a compus, a colaborat cu artiști mari, piesele lui sunt în toate topurile muzicale. Iar piesa ”Dragostea din tei” îi aduce și acum bani din drepturile de autor, mii de euro. Tarifele sale la spectacole sunt mari, de 15.000-20.000 de euro, plus TVA, având o echipă formată din 11 persoane. Dar, el mai are și alte cerințe, adică un bilet de avion, la Bussines Class, și zece bilete de avion la Economic, plus cazare la hotel (o suită pentru el) și 5 camere duble, plus protocol”, a declarat, pentru Playtech.ro un organizator de spectacole.

Dan Bălan a recunoscut, într-un recent interviu, că este un solist cu câștiguri mari din muzică, având conturile pline cu bani: „Am luat mai mult de 10 milioane de euro din O-Zone, normal. Ca producător, ca autor al pieselor, am luat mult mai mult de atât”, a mărturisit cântăreţul, la emisiunea lui Cătălin Măruță, de la PRO TV.

Arsenie Todiraș și Radu Sîrbu cer între 2000 și 5000 de euro, pentru un recital

În ianuarie 2005, soliștii trupei O-Zone, Arsenie Todiraș, Dan Bălan și Radu Sîrbu, au decis să pună capăt colaborării. Arsenie și Radu au dezvăluit, într-un interviu, motivele despărțirii:

„Noi eram bine, începeam să ne maturizăm foarte mult succes, mulți bani, și, la un moment dat, nu știu. S-au întâmplat multe adevărate și multe neadevărate și cred că acolo trebuie să rămână. De la bani și de la orgolii”. Arsenie Todiraș a locuit o vreme la Moscova, apoi a revenit la Chișinău:

„Viața după O-Zone e la fel de agitată, poate chiar și mai agitată, sunt antrenat în multe proiecte muzicale, zi de zi sunt în studio, concerte în diferite țări, mă bucur când mai am câteva zile libere. Când am un pic de timp încerc să recuperez, să dorm mai mult. Merg la film cu iubita mea ori de câte ori iese o noua producție cinematografică bună, cu rating mare, fac sport”, spunea el, pentru PRO TV.

Iar Radu Sîrbu este singurul solist din O-Zone care a ales să se stabilească la București, obținând și cetățenia română. Acum este și producător muzical. Radu e căsătorit și are trei copii, două fete și un băiat. Cum se descurcă pe plan financiar?

„Radu și Arsenie au tarife la spectacole cu mult mai mici decât Dan Bălan, între 2.000-5.000 de euro, depinde de evenimente și de durata spectacolului, negociază. Dar Radu este și producător muzical, câștigă bine”, a mai declarat aceeași sursă.

Urmărește-ne pe Telegram și pe Instagram.

Articole asemănătoare

Back to top button