fbpx

Camera Reprezentanților din SUA aprobă un pachet de ajutor de 61 de miliarde de euro pentru Ucraina. Zelenski: „Va împiedica extinderea războiului”

Camera Reprezentanților a SUA a aprobat pachetul de ajutor de 61 de miliarde de euro pentru Ucraina. Votul a fost adoptat cu 310-112 voturi. Toate amendamentele la proiectul de lege privind ajutorul acordat Ucrainei, care ar fi redus asistența, au fost respinse înainte de vot, potrivit Euronews.com.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Pe lângă ajutorul oferit Ucrainei, pachetul complet, în valoare de 95 de miliarde de dolari, este destinat și aliaților Statelor Unite. Astfel, 26 de miliarde de dolari vor fi oferiți pentru ajutorarea Israelului și acordarea de ajutor umanitar cetățenilor din Gaza a fost, de asemenea, aprobat cu ușurință.

Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a venit cu o reacție după ce Camera Reprezentanţilor din SUA a votat pachetul de ajutor.

„Sunt recunoscător Camerei Reprezentanţilor din Statele Unite, ambelor partide şi personal preşedintelui Mike Johnson pentru decizia care menţine istoria pe drumul cel bun. Democraţia şi libertatea vor avea întotdeauna o semnificaţie globală şi nu vor eşua niciodată atât timp cât America ajută la protejarea lor.

Pachetul de ajutor vital din partea SUA adoptat astăzi de Camera Reprezentanţilor va împiedica extinderea războiului, va salva mii şi mii de vieţi şi va ajuta ambele naţiuni să devină mai puternice. Cu siguranță, vom folosi sprijinul american pentru a ne întări ambele națiuni și pentru a pune capăt acestui război – un război pe care Putin trebuie să-l piardă.

Pacea justă şi securitatea pot fi obţinute doar prin forţă. Sperăm că proiectele de lege vor fi susţinute în Senat şi trimise la biroul preşedintelui Biden. Mulţumesc, America!”, a scris Zelenski pe reţeau X.

Articole asemănătoare

Back to top button