fbpx

Cafeaua și cărțile – rețeta unei toamne memorabile! ZUGO îți recomandă 10 opere pentru această perioadă

Toamna a pășit în țară și simțim cum diminețile au devenit deja mai reci, iar soarele nu ne mângăie la fel de fierbinte la apus. Tradițional, ZUGO a pregătit o listă de lectură pentru perioada în care limonadă o schimbă pe ceai sau cafea, iar ochelarii de soare – pe fulare și pături călduroase.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Jurnal intim – Marin Preda

Mulți adolescenți s-ar putea apuca să citească această carte doar din cauza titlului, care ar crea impresia unei cărți mai „deocheate”, însă lucrurile stau altfel. Între pagini putem observa un personaj în mai multe ipostaze: îngândurat, îngrijorat, îndrăgostit sau pur și simplu obosit de tot ce îl înconjoară.

Ușa – Magda Szabo

Povestea unei tinere scriitoare care își angajează o menajeră. Cele două se apropie una de cealaltă, însă rămâne loc de mister, iar finalul este unul memorabil.

Zbor deasupra unui cuib de cuci – Ken Kesey

Dacă îți place adevărul, lucrurile simple și nu poți suporta contrastele care conviețuiesc, această carte este pentru tine. Ce zici, încerci să separi albul de negru?

Cei care merită să moară – Peter Swanson

Firul narativ oscilează între două personaje: el și ea. Fiecare are rănile lui sufletești sau chiar trupești și oameni „care merită să moară”. V-ați întreba de ce?! Citți și veți afla deznodământul.

Umbra vântului – Carlos Ruiz Zafon

Aventurile protagonistului încep atunci când găsește o carte veche. Atunci când veți lectura, veți simți emoțiile personajului și chiar ați putea „lăsa” câteva lacrimi printre pagini.

Memoriile unei fete cuminți – Simone de Beauvoir

Mulți dintre voi țin minte această carte de la liceu, când trebuiau să o citească la orele de literatură universală. Este povestea unei tinere care își construiește viața altfel, renunță la dogme și muncește pentru a avea un viitor mai luminos.

Lupul de stepă – Hermann Hesse

Personajul centra este asociat cu lupul. Autorul îl prezintă drept o persoană care nu își găsește locul și își dorește să se sinucidă, dar nu îi ajunge curaj. Oare se va găsi cineva care să îl ajute să recapete dragostea pentru viață?

Mecanica inimii – Mathias Malzieu

Ce face dragoste din inima omului? Iar dacă personajul are probleme cardiace, neplăcerile lui devin și mai mari. Totuși, curajul și perseverența îl vor ajuta în calea sa, însă cine știe până unde îl vor duce…

Insula din ziua de ieri – Umberto Eco

O carte pentru iubitorii de aventuri, dar și pentru cei de filosofie. Opera fascinează prin diversitatea personajelor și acțiunilor, dar și prin modul în care aceștia văd viața și lumea.

Pânza de păianjen – Cella Serghi

Romanul povestește istoria a doua prietene, viețile cărora sunt pline de contraste. Familia uneia are o viața îndestulată, iar a celeilalte abia de o duce de la o zi la alta. Tânăra, însă, încearcă să se ascundă după aparențe și împletește „pânza de păianjen”.

Articole asemănătoare

Back to top button