fbpx

Bulgaria va construi primele sale închisori „verzi”

Bulgaria a făcut primii paşi pentru a construi închisori „verzi”, transmite ministerul Justiției de la Sofia. Autorităţile iau în considerare opţiunea de a instrui deţinuţii şi personalul din închisorile Belene şi Plevna, astfel încât aceştia să dobândească cunoştinţe şi competenţe în domeniul economiei verzi.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Inspirația bulgarilor vine din Norvegia, în închisori au fost integrate concepte noi din domeniul agriculturii, precum agricultura ecologică, utilizarea resurselor energetice durabile şi dezvoltarea unui mediu sănătos în închisori.

O vizită de lucru a experţilor norvegieni şi bulgari s-a încheiat joi la Belene, unde aceştia au prezentat proiectul conceptual pentru „închisorile verzi”, scrie Digi24.

De asemenea, a fost elaborat un prim proiect de activităţi, indicatori şi buget estimativ al proiectului. Următoarea reuniune a grupului de lucru va avea loc la sfârşitul lunii februarie în Norvegia, unde participanţii bulgari vor afla despre experienţa norvegiană şi vor fi semnate acorduri de înfrăţire între închisoarea din Plevna şi închisoarea din Belene cu închisoarea din Ona, Norvegia

.Această iniţiativă este pusă în aplicare de către Direcţia Generală de Executare a Pedepselor, care este partener într-un acord de grant în cadrul Fondului bilateral al Programului pentru justiţie din cadrul Mecanismului financiar norvegian 2014-2021 pentru consolidarea cooperării bilaterale între Serviciul penitenciar norvegian şi Direcţia Generală de Executare a Pedepselor prin înfiinţarea a două închisori pilot „verzi”.

Pe 16 ianuarie a început cel de-al doilea curs de instruire a personalului din penitenciare cu privire la implementarea programului nou elaborat pentru reabilitarea şi reintegrarea socială a reprezentanţilor grupurilor vulnerabile privative de libertate, potrivit paginii de Facebook Programul Justiţie – Mecanismul Financiar Norvegian – 2014-2021. La instruire, care se desfăşoară în perioada 15-19 ianuarie, vor participa 115 membri ai personalului Direcţiei Generale de Executare a Pedepselor.

Articole asemănătoare

Back to top button