fbpx

Borrell: „Trebuie să rezistăm. Războiul va fi îndelungat, iar agresivitatea Rusiei va crește”

Înaltul reprezentant pentru probleme străine și politica de securitate al UE, Joseph Borrell, este de părere că conflictul din Ucraina se va prelungi, motiv pentru care s-a pronunțat pentru continuarea exercitării de presiuni asupra Rusiei prin intermediul sancțiunilor, potrivit hotnews.ro.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

„Trebuie să rezistăm. Războiul va fi îndelungat, agresivitatea acțiunilor Federației Ruse va crește. Trebuie să continuăm să asigurăm Ucraina cu mijloace de luptă, precum și să facem presiuni economice asupra Rusiei”, a declarat Borrell la postul de radio France Info.

„Economia rusească deja începe să încetinească” și continuarea presiunii asupra Moscovei va permite asigurarea pentru Kiev a unei poziții mai avantajoase la viitoarele convorbiri de pace.

Borrel și-a exprimat convingerea că „în cele din urmă va fi un acord” referitor la cel de-al șaselea pachet de sancțiuni asupra căruia reprezentanții țărilor membre UE încearcă fără succes să convină deja de câteva săptămâni din cauza părerilor diferite ale unor țări de a introduce embargoul asupra petrolului și produselor petroliere din Federaţia Rusă.

Șeful diplomației europene a atras atenția asupra necesității soluționării mai grabnice a problemei exportului de cereale din Ucraina.

Articole asemănătoare

Back to top button