fbpx

„Azi e despre diversitate, incluziune și lipsa discriminării”. Municipalitatea dă start unui nou proiect de Ziua Internațională de Conștientizare a Autismului

În fiecare an, pe 2 aprilie este marcată Ziua Internațională de Conștientizare a Autismului. Această afecțiune este o tulburare complexă care are efecte asupra comunicării, comportamentului şi relaţiilor cu cei din jur. 

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Printre cei care au acordat o atenție deosebită acestei zile se numără și primarul interimar, Ruslan Codreanu. Edilul, împreună cu reprezentanții administrației orașului Borlange, Suedia, a dat start unui proiect care se va axa pe dezvoltarea serviciilor pentru copiii cu autism.

„Azi sunt în albastru pentru Autism. Azi e despre dragoste necondiționată, despre incluziune, despre diversitate, despre angajament și lipsa discriminării”, a scris acesta pe pagina sa de Facebook.

De asemenea, acesta a accentuat necesitatea de încurajare a celor care au autism pentru a-i ajuta să-și realizeze visele.

Potrivit unor date statistice, la nivel mondial, autismul afectează un copil din 100, iar la nivel european – unul din 67 de copii se naște cu acest sindrom.

În această zi, mii de clădiri din întreaga lume sunt ilumiate în albastru, culoare care împreună cu puzzle-ul sunt simboluri ale autismului.

Articole asemănătoare

Back to top button