fbpx

Avocații lui Platon au fost amendați pentru absență la ședința de judecată

O nouă ședință de judecată în cauza penală de învinuire a lui Platon Veaceslav, a aut loc luni, 27 februarie, informează Procuratura Anticorupție. Apărătorii inculpatului nu s-au prezentat, în consecință procurorul a solicitat aplicarea amenzii judiciare în mărime de 2000 lei fiecăruia.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Anterior, din motivul lipsei repetate a apărătorilor la ședințele de judecată, acuzatorul de stat pentru a evita tergiversarea examinării cauzei, a solicitat instanței desemnarea unui apărător din oficiu. Instanța a admis demersul și a solicitat desemnarea unui apărător din oficiu, însă prin Decizia din 23 decembrie 2022, Consiliului Naţional pentru Asistenţă Juridică Garantată de Stat a refuzat solicitarea instanței.

În circumstanțele menționate, prin încheierea din 27 februarie 2023, instanța a obligat Consiliului Naţional pentru Asistenţă Juridică Garantată de Stat să asigure inculpatului Veaceslav Platon asistență garantată de stat.

Procuratura Anticorupție califică acțiunile părții apărării ca fiind o încercare de tergiversare intenționată a examinării cauzei și insistă asupra utilizării cu bună credință de către partea apărării a armelor procesuale acordate prin lege.

Veaceslav Platon, este acuzat de atac raider asupra băncii Moldova-Agroindbank cu bani proveniți din „Laundromatul rusesc”. „Laundromat”, o amplă schemă de spălare de bani a fost dezvoltată în anii 2012-2014. Mai mulți politicieni ruși și organizații criminale ar fi transferat 22 de miliarde de euro unor companii off-shore. Procesul era legalizat de judecători din Republica Moldova, iar banii erau transferați în străinătate prin intermediul băncilor moldovenești.

 

 

Articole asemănătoare

Back to top button