fbpx

Avertisment în prag de sărbători. La ce riscuri vă expuneți cumpărând vopsea pentru ouăle de Paști?

Centrul Național pentru Protecția Consumatorilor vine cu un nou avertisment în pragul sărbătorilor de Paști. În contextul în care, în piețele din capitală a început deja comercializarea vopselei pentru ouă, CNPIEC îndeamnă cetățenii să fie precauți atunci când o procură.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Potrivit reprezentanților centrului, toată vopseaua pentru ouăle de Paști poate fi toxică, întrucât este obținută în mod industrial din coloranți artificiali, alias E-uri.

Pentru a evita provocarea unei infecții alimentare, cumpărătorii sunt sfătuiți să citească atent eticheta de pe ambalaj, iar în cazul în care identifică una din inscripțiile E122 (azorubina), E102 (tartrazina), E133 (albastru de briliant FCF), E415 (guma Xanthan) etc., să nu cumpere produsul.

Avertismentul a fost făcut cu scopul de a diminua riscurile unei intoxicări alimentare, întrucât vopseaua ajunge în ou prin coajă.

De asemenea, CNPIEC îndeamnă consumatorii să păstreze ouăle la frigider, nu mai mult de 5-7 zile. Copiilor și femeilor însărcinate sau care alaptează li se recomandă consumul ouălor fierte doar în primele 2-3 zile.

Articole asemănătoare

Back to top button