fbpx

Autoritățile moldovenești solicită insistent autorităților ruse să se abțină de la comentarii sau interferențe în treburile interne ale R. Moldova

În ultimele zile, autoritățile ruse au făcut declarații controversate, inclusiv cu privire la deportările staliniste și la rolul bisericii în societate. În acest sens, Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene (MAEIE), a venit cu o solicitare către autoritățile ruse, să se abțină de la comentarii sau interferențe în treburile interne ale Republicii Moldova, inclusiv în problemele bisericești și în istoria noastră.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

„Este important să subliniem că biserica ar trebui să promoveze valorile creștine ale păcii și unității în societatea noastră, și nu războiul și agresiunea,” se menționează într-un comunicat al MAEIE.

Cu referire la declarațiile despre deportările de pe teritoriul de atunci al Republicii Moldova, MAEIE e consideră complet inacceptabile, „care reprezintă o încercare de distorsionare a evenimentelor istorice tragice prin care a trecut țara noastră.”

La fel, Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene solicită insistent autorităților ruse să se abțină de la comentarii sau interferențe în treburile interne ale Republicii Moldova, inclusiv în problemele bisericești și în istoria noastră.

„Acțiunile din acea perioadă au provocat suferințe îndelungate poporului nostru. Invităm reprezentanții ambasadei ruse să viziteze, între orele 8.30 și 21.00, vagoanele instalate în PMAN ca să discute cu istoricii de gardă – profesori universitari, cercetători științifici, specialiști din domeniu pentru a afla adevărul istoric despre foametea indusă de sovietici și deportările masive în Gulag,” se mai arată în comunicat.

Articole asemănătoare

Back to top button