fbpx

Au fost respinse recursurile Procuraturii Anticorupție privind sechestrarea proprietăților lui Plahotniuc din străinătate

Curtea de Apel Chișinău a respins astăzi, ca neîntemeiat, recursul Procuraturii Anticorupție împotriva hotărârii judecătorului de instrucție prin care cinci demersuri de aplicare a sechestrului pe bunurile lui Vladimir Plahotniuc din străinătate au fost respinse.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Acum două săptămâni, Judecătoria municipiului Chișinău, sediul Ciocana, a admis doar unul dintre cele șase demersuri depuse de procurori, dispunând aplicarea sechestrului pe 10 imobile, și anume: șase apartamente și patru încăperi nelocative din Republica Moldova, estimate la circa 33 de milioane de lei.

Celelalte cinci demersuri, prin care procurorii solicitau sechestrarea vilelor din Elveția, Franța și România, cinci autoturisme și o barcă (înregistrate în Elveția), precum și patru autoturisme (înregistrate în Republica Moldova), în valoare de 7,7 milioane de euro au fost respinse.

Procurorii au adus suficiente probe, confirmate documentar de Agenția de Recuperare a Bunurilor Infracționale, care demonstrează că beneficiarul efectiv al proprietăților ar fi învinuitul, chiar dacă toate sunt înregistrate pe numele unor terți.

Potrivit procurorilor, bunurile mobile și imobile ar fi rezultat din banii sustrași din sistemul bancar din Moldova. Pentru a asigura recuperarea prejudiciului cauzat prin infracțiuni, procurorii insistă pe instituirea sechestrului pe proprietățile acestuia din țară și de peste hotare.

Amintim că Vladimir Plahotniuc a fost anunțat în căutare, în contumacie, după ce procurorii i-au înaintat învinuirea pentru trei capete de acuzare: creare și conducere a unei organizații criminale, escrocherie și spălare de bani, săvârșite în proporții deosebit de mari.

Articole asemănătoare

Back to top button