fbpx

Au aruncat undițele și au pescuit… amenzi. Patru moldoveni, depistați noaptea trecută la frontieră cu 70 de kg de pește prins ilegal

Polițiștii de frontieră din sudul țării documentează patru moldoveni, care se aflau pe timp de noapte la hotar, veniți cu scopul de a pescui ilegal în apele râului Prut.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

În primul caz, consemnat ieri, 16 februarie, în jurul orei 22:30, polițiștii de frontieră au observat persoane care pescuiau nestingherit. La fața locului au fost legitimați trei locuitori ai satului Slobozia Mare din raionul Cahul, cu vârste de 39 și 40 de ani. Aceștia au reușit să prindă circa 70 de kg de peşte de diferite specii.

Trei ore mai târziu, pe aceeași direcție, patrula a depistat un alt bărbat de 45 de ani, pregătit să pescuiască în râul Prut. La ora 02:00, acesta a fost văzut deplasându-se cu bicicleta spre frontieră. O perioadă i-au fost monitorizate acțiunile și când s-a constatat intenția bărbatului de a pescui, polițiștii de frontieră au intervenit cu verificările de rigoare.

Conform procedurilor legale, despre cazurile date au fost informați reprezentanții Inspectoratului Protecției Mediului, unde vor ajunge plasele și peștele. Totodată, pe numele persoanelor au fost întocmite procese verbale de constatare a ilegalității privind încălcarea regimului de frontieră, bărbații fiind sancționați cu amenzi între șase și 10 unități convenționale.

Articole asemănătoare

Back to top button