fbpx

Atenționare de călătorie în Italia: Cod portocaliu de furtună, precipitaţii intense şi vânt puternic, prognozate în mai multe regiuni

Autoritățile italiene au anunțat pentru astăzi, 12 mai, pentru mai multe regiuni ale ţării cod portocaliu şi galben de furtună, precipitaţii şi vânt puternic. 

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

În conformitate cu datele transmise de autorităţile locale, condiţiile meteorologice se vor înrăutăţi începând cu data de 12 mai 2019, cu vânt puternic şi scăderi de temperatură îndeosebi în regiunea Emilia-Romagna şi în regiunile din centrul şi sudul ţării.

Astfel, Serviciul de Protecţie Civilă italian a emis, pentru ziua de 12 mai 2019, cod portocaliu de furtună, precipitaţii intense şi vânt puternic, în regiunile Emilia-Romagna şi Marche şi cod galben pentru regiunile Veneto, sudul Toscanei, Umbria, Lazio, Abruzzo, Molise, Campania, Puglia, Basilicata, Calabria şi Sicilia.

În context, Ministerul Afacerilor Externe din România a emis o atenționare pentru călătorii care se află în localitățile afectate sau care urmează să le tranziteze și i-a îndemnat să apeleze, în caz de necesitate, la consulatele din Italia.

Turiștii care se află în zonele afectate pot consulta siteul Serviciului Meteorologic al Aeronauticii Militare italiene și cel al Serviciului de Protecţie Civilă.

Articole asemănătoare

Back to top button