fbpx

Astăzi marcăm Ziua Internațională a Pădurilor: O tonă de hârtie reciclată salvează de la tăiere 15 arbori

În fiecare an, la data de 21 martie, este marcată Ziua Internațională a Pădurilor. Sărbătoarea globală a fost proclamată în 2012 de către Adunarea Generală a Naţiunilor Unite și are drept scop creșterea gradului de conștientizare a importanței pădurilor pentru generații.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

În anul 2018, sărbătoarea a avut genericul „Pădurile și orașele durabile”, iar în acest an se va pune un accent deosebit pe transformarea orașelor într-un loc mai ecologic și mai sănătos.

Astfel, în 2019, mesajele-cheie ale Zilei Internaționale a Pădurilor se concentrează asupra rolului copacilor în atenuarea impactului schimbărilor climatice, importanței arborilor ca filtre de aer care elimină poluanții și fac orașele mai sănătoase, impactului pozitiv al spațiilor verzi asupra mediului urban, rolului copacilor în reducerea poluării sonore în orașe, furnizării energiei regenerabile etc.

Pentru a compensa pierderea de copaci din ultimul deceniu, ar trebui ca fiecare persoană de pe Pământ să planteze doi copaci pe an şi să-i îngrijească timp de 10 ani.

Într-un an, un copac obişnuit absoarbe peste șase kg de dioxid de carbon şi elimină oxigen suficient pentru o familie de patru persoane.

Pierderea zilnică netă de păduri la nivel global este de 20.000 de hectare, o suprafaţă dublă faţă de dimensiunile Parisului. Anual, pierderile ajung la 7.3 milioane de hectare.

Doar trei copaci plantați în jurul casei pot micșora facturile de aer condiționat cu până la 50%. Copacii care sunt plantați în fața locuinței, ca un scut împotriva vântului, pot micșora factura de încălzire cu până la 30%.

Menționăm că multe țări vor marca această zi prin organizarea unor campanii de plantare a copacilor.

Articole asemănătoare

Back to top button