fbpx

Astăzi încep cele „16 zile de activism împotriva violenței în bază de gen”. Campania se desfășoară în Moldova pentru al 17-lea an la rând

Astăzi, 25 noiembrie, s-a dat startul campaniei naționale „16 zile de activism împotriva violenței în bază de gen”. În acest context vor fi organizate mai multe acțiuni pentru a preveni şi combate abuzul prin sporirea gradului de conștientizare a violenței drept încălcare a drepturilor omului, a consecințelor sale, precum și a mecanismelor de înlăturare a fenomenului dat.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

„Colorează lumea în oranj: Generația Egalității unită împotriva violului!” („Orange the World: Generation Equality Stands against Rape!”) este sloganul campaniei din acest an. Apelul vine pentru a încuraja susținerea supraviețuitoarelor violenței domestice și a mișcărilor care apără drepturile omului, pentru a pune capăt violenței sistemice împotriva femeilor și fetelor din întreaga lume.

În ultimii ani, vocile activiștilor, prin campanii precum #MeToo, #TimesUp, #Niunamenos, #NotOneMore, #BalanceTonPorc și altele, au adus în centrul atenției problema violenței sexuale și au ajuns la un crescendo care nu mai poate fi lăsat sub tăcere sau ignorat. În acest an, campania își propune nu doar să inspire femeile victime ale violenței, dar și martorii, care sunt chemați să vorbească și să raporteze cazurile de abuz.

La nivel național, campania va avea loc al 17-lea an consecutiv și va prelua sloganul ONU, cu organizarea și desfășurarea unor evenimente ce vor avea câte un slogan specific. Campania va debuta cu mai multe evenimente organizate de societatea civilă și partenerii de dezvoltare, continuând cu o serie de activități desfășurate atât la nivel central, cât și la nivel local, care vor include campanii de sensibilizare, lecții publice, discuții, seminare de instruire, lansarea și difuzarea spoturilor video tematice.

Obiectivele strategice de promovare a politicilor în domeniul egalității de gen în Republica Moldova se regăsesc în cadrul Strategiei pentru asigurarea egalității de gen între femei și bărbați și Strategiei naţionale de prevenire și combatere a violenţei faţă de femei și a violenţei în familie.

Articole asemănătoare

Back to top button