fbpx

Asociația „Forța Fermierilor” cere explicații privind reținerea livrării motorinei din România

Asociația „Forța Fermierilor” susține că situația cu motorină română a devenit „ridicolă”. „Peste 1500 de fermieri, care au suferit în urma secetei din 2022, au depus dosare la Agenţia de Intervenție și Plăți pentru Agricultură (AIPA) în baza unui regulament, aprobat de Guvern. Însă combustibilul așa și nu a venit”, a comunicat asociația.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Forța Fermierilor a menționat că Ministerul Agriculturii și Industriei Alimentare refuză să comunice cu asociația pe acest subiect. „Toate mesajele și întrebările noastre rămân fără răspuns. Mulți agricultori, care au depus cereri la AIPA se află în stare financiară dezastruoasă și aceasta motorină este ultima lor speranță. Ei nu-și pot planifica activitatea și cer măcar certitudine în privința termenului exact a repartizării dieselului. În acest context, lipsa reacției Ministerului Agriculturii nu poate fi înțeleasă și provoacă revolta fermierilor”, a comunicat Forța Fermierilor.

Asociația „Forța Fermierilor” solicită autorităților oferirea publică a informației privind cauzele reținerii livrării motorinei române și termenul de acordare a ajutorului pentru agricultori.

Ministrul agriculturii și industriei alimentare, Vladimir Bolea, a menționat recent că Ministerul a finalizat studierea fiecărui dosar privind repartizarea motorinei pentru fiecare agricultor. „A reieșit cam plus-minus 40 de litri de motorină la fiecare hectar. Repartizarea motorinei intră în atribuția Agenției Rezerve Materiale a Ministerului de Interne. În cel mai scurt timp va fi recepționată și repartizată”, a spus oficialul.

 

 

Articole asemănătoare

Back to top button