fbpx

Asociația Forța Fermierilor cere aplicarea urgentă a legii cu privire la rambursarea TVA

Asociația Forța Fermierilor cere aplicarea urgentă a legii cu privire la rambursarea TVA producătorilor agricoli pe întreg teritoriu Republicii Moldova.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

„Cu părere de rău, în marea majoritatea raioanelor serviciile fiscale teritoriale refuză exercitarea legii respective sub motivul principal că nu există mecanismul de implementare și Ministerul Finanțelor are la dispoziție până la 2 luni pentru elaborarea Regulamentului. În același timp, organele fiscale, în loc de restituirea banilor fermierilor, continuă să sustragă mijloacele bănești de pe conturile agricultorilor, chiar dacă impozitele și contribuțiile aferente salariului pot fi stinse automat cu sumele TVA în cont,” scrie Asociația Forța Fermierilor pe pagina de Facebook.

Amintim că legea cu privire la rambursarea TVA a fost adoptată pe 8 decembrie 2022.

Potrivit asociației, acest act normativ este aproape identic cu legea 60 din 2020 și nu ar trebui să existe problema pentru aplicarea imediată a legii.

„Lipsa Regulamentului de implementare a legii din partea Ministerului Finanțelor și lipsa poziției univoce ale organelor fiscale teritoriale în raport cu această lege noi putem trata ca un sabotaj, care este încă o lovitură la adresa ramurii agricole, extrem decapitalizate în urma multiplelor crize,” a mai scris Asociația.

În acest context, Forța Fermierilor cere intervenția imediată a Guvernului și deputaților-autorii legii în vederea exercitării prompte și univoce al actului legislativ respectiv.

Articole asemănătoare

Back to top button