fbpx

Asistenții sociali ar putea primi indemnizații unice de ziua lor profesională la inițiativa Violetei Ivanov. „Vom propune o reformă”

Deputații Partidului ȘOR au elaborat un proiect de hotărâre prin care propun alocarea unei indemnizații unice asistenților sociali cu vechime în muncă de ziua lor profesională. Vicepreședinta fracțiunii, Violeta Ivanov, a precizat în cadrul unui briefing că specialiștii din acest domeniu sunt remunerați insuficient și au condițiile grele de muncă, iar echipa sa va veni în curând cu un pachet legislativ în acest sens.

Violeta Ivanov a precizat că inițiativa ar fi urmat să fie discutată la ședințele din această săptămână a Parlamentului, dar ele nu au fost convocate. Potrivit deputatei, inițiativa este justificată prin faptul că asistenții sociali sunt tratați cu indiferență de autorități.

„Ca să înțelegeți, un lucrător social cu studii superioare are în prezent un salariu de aproape 4000 de lei, adică de două ori mai puțin decât salariul mediu. Oamenii pleacă din sistem, iar situația se înrăutățește de la an la an.  De exemplu, în anul 2018, în țară activau doar 1166 de asistenți social comunitari, care au oferit servicii pentru peste 200.000 de familii defavorizate.

Noi înțelegem foarte bine importanța muncii dumneavoastră pentru întreaga societate. Cunoaștem gravele probleme cu care vă confruntați. Știm că de Ziua dumneavoastră profesională nu aveți nici un motiv de sărbătoare. Prin acest proiect încercăm să aducem măcar un strop de bucurie. Știm că e puțin, dar sper din tot sufletul că e doar un început. Un nou început în care autoritățile statului să întoarcă fața spre dumneavoastră, deoarece meritați”, a declarat Violeta Ivanov.

Totodată, vicepreședinta fracțiunii parlamentare a Partidului ȘOR a anunțat că lucrează asupra unui pachet legislativ complex, în vederea asigurării unor condiții de lucru decente pentru asistenții sociali.

„În perioada următoare vom propune o reformă care include mai multe inițiative legislative în acest domeniu, în special ce țin de majorarea salariilor, stimularea creșterii numărului de asistenți sociali și asigurarea condițiilor corespunzătoare pentru angajații din sector. Totodată, vom propune elaborarea unui regulament cadru pentru implementarea legii privind asistența socială”, a conchis deputata.

Violeta Ivanov a făcut apel către toți colegii din Parlament să susțină inițiativa fracțiunii Partidului ȘOR. Precizăm că Ziua Asistentului Social este marcată în fiecare a treia duminică din septembrie.

Articole asemănătoare

Back to top button