fbpx

Armata Română este gata să ofere ajutor umanitar Moldovei. Suportul pe care l-am putea primi în contextul pandemiei

Armata Română este gata să ofere ajutor umanitar Moldovei în contextul pandemiei. În acest sens, a fost aprobată o scrisoare prin care Parlamentul de peste Prut era informat de Iohannis despre decizia respectivă.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Presa română informează că, în urma unui ordin, 12 medici și asistenți de la Spitalul Universitar de Urgenţă Militar Central „Dr. Carol Davila” se vor deplasa pentru o perioadă de două săptămâni la Chișinău pentru a-și sprijini colegii.

La fel, se va oferi suport pentru evacuarea militarilor moldoveni, bolnavi de coronavirus, din teatrele de operaţiuni din Balcani şi din Mali, dar și punerea la dispoziţie a unei aeronave, în limita a trei ieșiri și 20 de ore de zbor, la solicitarea autorităților din Moldova, pentru a aduce medicamente și utilaje din țări ale UE sau Turcia. La fel, la solicitare, se va asigura un grup de decontaminare a personalului, tehnicii și terenului.

Amintim că 42 de medici și asistenți din România au lucrat timp de două săptămâni în spitalele din Chișinău, Bălți și Cahul. De asemenea, autoritățile de peste Prut ne-au oferit și o donaţie de echipamente şi medicamente, valoarea totală a acesteia fiind de 3,5 milioane de euro.

Articole asemănătoare

Back to top button