fbpx

Ar fi tras prea mult de timp. Igor Dodon salută decizia judecătorilor CC, dar o consideră întârziată

La scurt timp după ce magistrații de la Curtea Constituțională și-au anunțat demisia, președintele Igor Dodon a venit cu un mesaj pe o rețea de socializare, prin care salută decizia acestora.

Urmărește-ne pe Telegram și pe Instagram.

Cu toate acestea, șeful statului a menționat că judecătorii au tras prea mult de timp, iar acțiunea trebuia înfăptuită mult mai devreme. La fel ca și prim-ministra Maia Sandu, Dodon a subliniat că aceasta este o hotărâre rezonabilă.

„Salut decizia judicioasă, deși întârziată, a membrilor Curții Constituționale a Republicii Moldova. Or, această soluție a fost unica rezonabilă în conjunctura actuală, dar și una mult așteptată nu doar la nivel național.

Organele însărcinate cu numirea judecătorilor (Parlamentul, Guvernul şi Consiliul Superior al Magistratului) urmează să demareze în regim de urgență procedurile aferente numirii judecătorilor Înaltei Curți”, a scris președintele.

Totodată, Igor Dodon a accentuat faptul că numirea noilor judecători constituie un obictiv deosebit de important, în contextul celor mai recente evenimente care au avut loc la noi în țară. Acesta a mai spus că persoanele care vor fi numite în funcții la Curtea Constituțională vor fi evaluate pe criteriile de integritate, profesionalism, ireproșabilitate și obiectivitate.

„Exprim încrederea în faptul că, noua componență a Curții Constituționale va fi una independentă, va realiza nobila misiune de a garanta supremaţia Constituţiei, se va supune numai Legii Supreme și va exclude cu orice preț influențele politice și jocurile de culise”, a adăugat la final Dodon.

Amintim că miercuri, judecătorii de la Curtea Constituțională și-au anunțat demisia, printr-un comunicat plasat pe site-ul instituției. Decizia a venit la câteva zile după ce Mihai Poalelungi, a demisionat din funcția de președinte a CC.

Articole asemănătoare

Back to top button