fbpx

Ar fi pătruns prin geamul mănăstirii din Drochia pentru a fura bijuterii din aur și argint. Doi indivizi, condamnați la ani grei de pușcărie

Doi indivizi, în vârstă de 45 de ani, orginari din raioanele Fălești și Orhei, au fost condamnați la ani grei de pușcărie, după ce ar fi comis furturi în proporții deosebit de mari dintr-o mănăstire din raionul Drochia. Procuratura locală le-a demonstrat vina, unul dintre inculpați fiind condamnat la 8 ani și 6 luni, iar complicele acestuia – la 7 ani și 60 de zile de închisoare.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Totul s-ar fi produs la începutul lunii aprilie a acestui an, la Mănăstirea „Sfântul Prooroc Ilie” din satul Nicoreni, Drochia.

Potrivit oamenilor legii, unul dintre inculpați ar fi pătruns în interiorul locașului prin escaladarea unui geam, de unde a sustras mai multe obiecte de cult.

Trei zile după comiterea furtului, acesta a revenit la locul crimei, însă nu singur, ci împreună cu un amic, care chiar în acea zi fusese eliberat, înainte de termen, din detenţie.

Utilizând aceeași metodă de pătrundere în încăpere, aceștia au forţat sistemul de fixare a sticlei de protecţie a icoanei făcătoare de minuni a Maicii Domnului, iar din tetrapod au furat mai multe bijuterii din aur şi argint donate de enoriaşi.

Potrivit estimărilor, valoarea bunurilor sustrase se ridică la peste un milion de lei. Indivizii au fost reţinuţi în aceeaşi zi, în autogara din Soroca, asupra lor fiind depistate lucrurile sustrase şi restituite mănăstirii.

Se pare că cei doi au mai fost în conflict cu legea anterior, fiind condamnați pentru infracțiuni similare.

Din momentul reţinerii şi până la sentinţă, inculpaţii s-au aflat în arest, iar fiind audiaţi de procurori, indivizii şi-au recunoscut integral vina.

Articole asemănătoare

Back to top button