fbpx

Apple are probleme în instanță: Ce se întâmplă cu smartwatch-urile sale

Comisia pentru Comerț Internațional va examina dacă să impună o interdicție de import pentru Apple Watches, scrie Playtech.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

La mijlocul anului 2021, compania de tehnologie medicală Masimo a dat în judecată Apple pentru capabilitățile de monitorizare a oxigenului din sânge ale Watch Series 6. Masimo l-a acuzat pe gigantul tehnologic că a încălcat cinci dintre brevetele sale de pulsoximetru, după ce a introdus un dispozitiv care are capacitatea de a măsura saturația de oxigen din sânge.

Acum, un judecător al Comisiei pentru Comerț Internațional (ITC) din SUA a decis că Apple a încălcat într-adevăr unul dintre brevetele pentru oximetrul de puls ale lui Masimo.

Ce s-a decis în privința Apple

În timp ce judecătorul a concluzionat, de asemenea, că gigantul din Cupertino nu a încălcat celelalte patru brevete implicate în caz, ITC va examina acum dacă să impună o interdicție de import pentru Apple Watches cu această funcție, așa cum a cerut Masimo când a depus cererea de proces. Ceasurile Apple mai noi, și anume Seria 7 și 8, Ultra și SE, au funcții de monitorizare a oxigenului din sânge, așa că decizia ITC le va afecta și ele.

CEO-ul Masimo, Joe Kiani, a declarat pentru MD+DI, într-o declarație, că compania sa este fericită că judecătorul „a făcut acest prim pas esențial către responsabilitate”. Kiani a continuat spunând că „Apple a încălcat în mod similar tehnologiile altor companii” și că „hotărârea expune Apple ca o companie care preia inovațiile altor companii și le reambalează”.

Între timp, Apple l-a acuzat pe Masimo că este cel care și-a copiat proprietatea intelectuală în declarația făcută la publicație.

Decizia judecătorului a fost doar o hotărâre inițială care reflectă constatările ITC în cursul anchetei sale, iar decizia finală a cazului nu va fi pronunțată până pe 10 mai.

Articole asemănătoare

Back to top button