fbpx

Anul 2020 ar putea fi cel mai fierbinte din istoria omenirii. Predicțiile specialiștilor

Anul acesta, luna ianuarie a fost cea mai caldă de până acum, iar februarie – a doua cea mai fierbinte lună. Temperaturile continuă să crească rapid, iar planeta a înregistrat acum al doilea cel mai fierbinte martie din istorie.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Anunțul a fost făcut de către Administraţia Naţională Oceanică şi Atmosferică. Cei de la NOAA susțin că, în ciuda faptului că până la final de an mai sunt nouă luni, putem deja califica 2020 ca fiind cel mai cald din istoria măsurărilor.

Înregistrarea temperaturilor se realizează începând cu anul 1880 și până în prezent. 

„Se pare că există o probabilitate de peste 50% ca anul acesta să fie cel mai cald din istorie”, a declarat joi Deke Arndt, şeful filialei de monitorizare a Centrelor Naţionale pentru Informaţii de Mediu al NOAA, citat de NBC news.

Luna trecută a fost al 44-lea martie consecutiv şi a 423-a lună consecutivă, cu temperaturi peste media secolului XX, conform raportului NOAA.

Temperatura medie pe suprafeţele terestre şi oceanice luna trecută a fost cu 1,16 grade Celsius mai ridicată decât media secolului XX şi doar luna martie din 2016 a fost mai caldă decât anul acesta. De altfel, anul 2016 a fost cel mai cald din istoria cunoscută. Totodată, specialiștii precizează că 10 cele mai călduroase luni de martie din istorie au fost înregistrate din 1990 până în prezent.

Articole asemănătoare

Back to top button