fbpx

Antreprenorii responsabili de reparații în cadrul Programului „Drumuri Bune 2”, convocați în ședință la MEI. Despre ce s-a discutat?

Ministrul Economiei și Infrastructurii, Anatol Usatîi, a convocat o ședință cu antreprenorii responsabili de reparația porțiunilor de drum din cadrul Programului „Drumuri Bune 2”. La ședință au participat și reprezentanții Administrației de Stat a Drumurilor (ASD).

În cadrul ședinței, antreprenorii au făcut o retrospectivă a lucrărilor realizate în fiecare raion din țară și au enunțat despre ultimele porțiuni de drum care urmează a fi finisate.

De asemenea, au avut loc consultări referitor la elaborarea planului de acțiuni pentru anul 2020 privind întreținerea drumurilor naționale, locale și străzi.

Obiectivele de bază țin de eliminarea tuturor lacunelor întâmpinate în anul 2019 și realizarea cu succes a lucrărilor viitoare. Totodată, antreprenorii au menționat că este necesar de procurat tehnică modernă și performantă, pentru ca drumurile să corespundă standardelor europene.

Anatol Usatîi a mulțumit antreprenorilor pentru munca depusă, încurajând ca aceștia să vină cu propuneri către Ministerul Economiei și Infrastructurii privind îmbunătățirea cadrului legislativ și normativ în vederea facilitării lucrărilor.

Conform planului de reparație periodică a drumurilor publice locale, comunale și a străzilor, în anul 2019 au fost preconizate mijloace financiare în sumă de 950.000 de lei. Astfel, până la sfârșitul lunii noiembrie au fost executate lucrări în 798 localități, iar acum în lucru se află peste 200 de localități. În total au fost reparați peste 500 km de drum.

Articole asemănătoare

Back to top button