fbpx

ANSP dezminte teoria conspirației! Coronavirusul nu are nici o legătură cu tehnologia 5G

Agenţia Naţională pentru Sănătate Publică (ANSP) dezminte informaţiile apărute în spaţiul public care ar insinua o legătură între implementarea tehnologeii 5G şi evoluţia pandemiei de COVID-19. Potrivit responsabililor, nu există nicio dovadă în acest sens.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Evoluţia pandemiei este total independentă de tehnologia 5G, iar afirmaţiile şi postările distribuite pe reţelele de socializare privind presupusa legătură între COVID-19 şi aceasta reprezintă o dezinformare, se arată într-un comunicat al Agenției. Scopul acestor zvonuri ar fi de a menţine o stare de confuzie şi panică, care este dăunătoare și se răspândeşte la fel de repede ca virusul.

Noul coronavirus se transmite de la o persoană la alta prin secreţii ale aparatului respirator, prin strănut, tuse sau expiraţie. Tehnologia 5G se bazează pe frecvenţe radio şi nu creează viruşi, iar îngrijorările privind afectarea sănătăţii de utilizarea rețelelor mobile se referă, în general, la radiaţii şi nu au nicio legătură cu virusul COVID-19, precizează specialiștii.

Articole asemănătoare

Back to top button