fbpx

ANRE anunță când va fi examinată noua metodologie de stabilire a prețurilor la carburanți. În ce constă proiectul?

Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică a Republicii Moldova (ANRE) a anunțat că, pe 11 martie, va fi organizată o ședință publică unde se va propune spre examinare și aprobare Proiectul Metodologiei formării și aplicării prețurilor la produsele petroliere, cât și alte inițiative.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Despre acest lucru a fost discutat astăzi, 1 martie, la ședința de lucru a Consiliul de administrare ANRE, la prima întrunire a noilor membri.

Așadar, noua metodologie constă în faptul ca petroliștii să poată stabili și modifica singuri prețurile de comercializare cu amănuntul a produselor petroliere principale și a gazului lichefiat, reieșind din consumurile și cheltuielile aferente comercializării produselor respective, în conformitate cu standardele de contabilitate aplicabile, incluzând o rată de rentabilitate anuală prevăzută de Metodologie, dar care nu va depăși 10%.

Menționăm că actualii directori au fost selectați în cadrul unui concurs public organizat de Comisia economie, buget și finanțe a Parlamentului Republicii Moldova. Astfel, în funcția de Director General a fost numit Veaceslav Untila. De asemenea, din Consiliu mai fac parte și Ștefan Creangă, Octavian Calmîc și Eugen Carpov.

Articole asemănătoare

Back to top button