fbpx

Android va anunța despre cutremure! Prima parte a sistemului actualizat este funcțională de astăzi

Google a anunțat că lansează o actualizare care să avertizeze utilizatorii de Android în caz de cutremur. Prima parte a sistemului este funcțională de astăzi în SUA.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Telefoanele primesc alerte declanșate de un sistem de detectare a semnelor unui cutremur, numit ShakeAlert, creat de Institutul American de Geofizică (USGS). Acesta utilizează informațiile colectate de sute de seismografe, deocamdată doar din California, iar în caz de necesitate expediază alerte care semnalează că un cutremur ar fi iminent.

Utilizatorii telefoanelor bazate pe sistemul Android, la fel, au posibilitatea să fie membri ai unei rețele bazate pe colaborare pentru detectarea cutremurelor. Dispozitivele de acest gen sunt echipate cu accelerometre mici, care măsoară mișcarea și ar fi capabile să detecteze seismele, afirmă inginerii de la Google.

Telefoanele mobile care observă un fenomen similar seismului ar putea trimite automat un semnal către un centru, unde computerele analizează datele și determină dacă un cutremur este în curs de desfășurare.

Articole asemănătoare

Back to top button