fbpx

Andrei Spînu, după ce transportatorii au anunțat că nu vor ieși pe rute: „ANTA va interveni dur”

Agenția Națională Transport Auto (ANTA) va interveni dur ca să aplice legea pentru toți cei care nu vor ieși pe rute. Declarația a fost făcută de ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale Andrei Spînu. Se întâmplă după ce în ajun, Asociația Patronală a Operatorilor Auto (APOTA) a anunțat că microbuzele de pe rutele raionale și internaționale nu vor circula, timp de trei zile. Potrivit lui Spînu, este inacceptabil ca transportatorii să nu activeze atâta timp cât este o autorizație.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

La emisiunea „Secretele Puterii” de la Jurnal TV, Spînu a fost întrebat ce i-a nemulțumit pe reprezentanții APOTA, scrie NewsMaker.

Dacă sincer, nici până acum nu am înțeles care este nemulțumirea lor. (…) Eu din ce am auzit este faptul că această asociație vrea ca situația în transport să rămână așa cum a fost până acum – să nu facă rutele, pentru că avem zeci de situații în care au autorizații dar nu fac rutele, (…) să nu dea bilete, (…) nu vor să îmbunătățească parcul de microbuze. (…) Vor să mențină monopolul, licența se dădea pe 7 ani, ei vor să o mențină la nesfârșit”, a comunicat Spînu.

La aceeași emisiune, președintele APOTA Oleg Alexa a declarat că transportatorii au patru cerințe.

Vreau să-i spun ministrului, poate aici în studiou va înțelege cerințele noastre, dacă până acum nu le-a înțeles. (…) Noi avem patru cerințe de bază: programele de transport național să fie formate așa cum îi prevăzut în regulamentul Uniunii Europene, liberalizarea transportului internațional (…), legislația în domeniul activității de autogară să fie exactă legislației din același domeniu din țările Uniunii Europene. Ceea ce ține de fiscalizare să fie implementat exact sistemul care a fost implementat în România”, a menționat Alexa.

 Spînu a declarat că dacă transportatorii nu vor ieși pe rute, ANTA va interveni pentru a aplica legea.

Să fie clar și am un îndemn către toți transportatorii: acțiunea de sistare, în primul rând, va afecta oamenii și noi cu ANTA vom interveni dur ca să aplicăm legea pentru toți cei care nu vor ieși la traseu. (…) Este inacceptabil atâta timp cât este o autorizație, este o responsabilitate să facă acea cursă. Dacă nu o va face, ANTA va aplica exact așa cum scrie legea. Îndemn toți transportatorii să asigure transport oamenilor”, a conchis Spînu.

Articole asemănătoare

Back to top button