fbpx

Andrei Spînu, despre contractul dintre „Gazprom” și „Moldovagaz”, privind furnizarea gazelor naturale

Viceprim-ministrul și ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu, a susținut luni, 11 octombrie, o conferință de presă pentru a oferi mai multe detalii cu privire la contractul de livrare a gazelor naturale, după vizita de lucru efectuată la Sankt Petersburg.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Andrei Spînu s-a întâlnit cu vicepreședinta Comitetului de management „Gazprom”. Din motive obiective, viceprim-ministrul nu a discutat cu Alexei Miller, președintele „Gazprom”, însă speră să reușească să aibă această discuție până la sfârșitul lunii octombrie.

„În cadrul întrevederii am discutat despre creșterea volumelor de gaze livrate în țara noastră pentru luna octombrie, astfel ca niciun consumator să aibă de suferit. Aici mă refer și la modul în care va fi furnizată energia electrică pentru țara noastră, care în ultimele zile a fost subiect de discuții, apărând îngrijorări cu privire la reducerea consumului de energie. M-am asigurat că acest lucru nu se va întâmpla. Pentru moment, nu există niciun temei pentru a ne îngrijora”, a menționat Spînu.

Totodată, ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale a convenit să inițieze discuții cu vicepreședinta „Gazprom”, cu privire la implementarea pachetului energetic 3, dar și semnarea unui nou contract.

„Chiar în această săptămână vom începe discuțiile cu o echipă de la „Gazprom”. Am solicitat să extindem contractul la condițiile din anul trecut”, a spus Spînu.

Intrebat cu cât vor plăti mai mult cetățenii pentru gazele naturale, Andrei Spînu nu a dat un răspuns clar.

„Voi anunța această cifră când voi avea un contract semnat pe termen lung, acum nu ar fi corect să mă arunc în speculații pentru că vom crea o stare de neclaritate”.

Pe 1 octombrie, acesta a anuntat că „Gazprom” si „Moldovagaz” au prelungit contractul pentru livrarea de gaze naturale în țara naostră doar pentru o lună. Potrivit ministrului, Moldova va echita în luna octombrie pentru un metru cub de gaz – 790 de dolari, așa cum se convenise și anterior, față de 550 de dolari pe care i-a plătit în septembrie.

Amintim că în perioada 7 – 8 octombrie, Andrei Spînu a participat la Forumul Internațional al Gazelor din Sankt Petersburg.

Articole asemănătoare

Back to top button