fbpx

update | Andrei Spînu anunță că îl va da în judecată pe Renato Usatîi. Energocom ar putea proceda la fel

Ex-vicepremierul Andrei Spînu a anunțat că intenționează să îl dea în judecată pe liderul politic Renato Usatîi pentru defăimare și distribuirea de falsuri. Această acțiune vine în urma acuzațiilor făcute de Usatîi la adresa lui Spînu și activității sale în cadrul ministerului.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Una dintre principalele acuzații aduse de Usatîi a fost legată de contractele încheiate de Ministerul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale pentru obținerea de gaz la prețuri favorabile. Andrei Spînu a afirmat că negocierile au fost realizate cu succes, obținându-se un preț cu 25% mai ieftin decât cel de pe piață, iar contractele au fost încheiate în conformitate cu legea. Furnizorul de gaz este o companie verificată și nu există nimic ilegal în aceste înțelegeri.

Spînu consideră că acuzațiile lui Usatîi au scopul de a decredibiliza Moldova ca partener de afaceri și de a afecta capacitatea țării de a obține condiții favorabile în negocierile viitoare pentru contracte de gaz. El a subliniat că aceste atacuri sunt menite să saboteze dezvoltarea țării și să slujească intereselor Kremlinului, în detrimentul alegerea europeană făcută de moldoveni.

SA Energocom a emis un comunicat de presă în care solicită de la Jurnal TV dreptul la replică pentru a face clarificări „vizavi de falsurile lansate de Renato Usatîi pe această platformă”. Totodată, compania transmite că se pregătește să-l acționeze pe Usatîi în judecată.

Amintim că liderul formațiunii politice „Partidul Nostru”, Renato Usatîi, a declarat că populația Republicii Moldova a fost furată de peste 4 miliarde de lei doar în perioada februarie – martie 2023, urmare a gazului scump cumpărat de fostul ministrul al Infrastructurii, Andrei Spînu.

„A fost cumpărat peste 100 de milioane de metri cubi de gaz. Dle Recean, conducerea Energocom, cât mai sunteți la lucru și nu v-au dat afară, vreți să ne spuneți de ce între Energocom și compania SOCAR fost o firmă, de care iubește Andrei Spînu, offshore, o companie intermediară, un LTD din Luxembrug?”, a spus Usatîi.

Usatîi a mai acuzat și compania Energocom de corupție și incompetență.

„Acești ai noștri specialiști de oameni buni care au umplut și Guvernul, și Parlamentul, și Energocomul, nu au făcut un contract de asigurare pentru a se asigura de scăderi și ridicări de preț. Când tu faci achiziții cu bani publici, tu nu ai dreptul să nu faci asigurări. Asta este și incompetență, și corupție.”, a spus acesta.

Articole asemănătoare

Back to top button