fbpx

Anchetă în Ucraina privind scurgeri de informații. Zelenski acuză oficialii care au vorbit în presă despre tactici militare

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski le-a cerut oficialilor guvernamentali să nu mai discute cu reporterii despre tacticile militare ale Kievului împotriva Rusiei, declarând că astfel de remarci sunt „iresponsabile”.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

În urma exploziilor care au distrus marți o bază aeriană rusă din Crimeea, publicațiile New York Times și Washington Post au citat oficiali a căror identitate nu a fost dezvăluită, care au spus că forțele ucrainene sunt responsabile pentru atac. Guvernul de la Kiev, pe de altă parte, a refuzat să spună dacă a fost în spatele exploziilor.

„Războiul nu este cu siguranță momentul pentru vanitate și declarații zgomotoase. Cu cât veți divulga mai puține detalii despre planurile noastre de apărare, cu atât mai bine va fi pentru punerea în aplicare a acestor planuri de apărare. Dacă vreți să generați titluri zgomotoase, acesta este un lucru iresponsabil. Dacă doriți victoria Ucrainei, este altceva, și ar trebui să fiți conștienți de responsabilitatea pe care o aveți pentru fiecare cuvânt pe care îl spuneți despre planurile de apărare sau de contraatac ale statului nostru”, a declarat Zelenski.

Zelenski s-a adresat oficialilor de stat, locali și militari, precum și altor persoane despre care a spus că vorbesc despre evenimentele de pe front, scrie digi24.ro.

Pe de altă parte, ministrul adjunct al Apărării Hanna Malyar a declarat că serviciile de securitate au deschis o anchetă în unul dintre cazurile în care oficialii au vorbit cu presa.

„O scurgere de informații ca aceasta afectează planurile forțelor armate ucrainene, deoarece inamicul își adaptează acțiunile și folosește aceste informații împotriva noastră”, a scris ea pe Facebook.

Imaginile difuzate de o firmă de satelit au arătat trei cratere aproape identice după ce baza aeriană rusă a fost lovită. în care au fost lovite clădirile de la baza aeriană rusă. Carcasele arse ale cel puțin opt avioane de război distruse erau vizibile.

La baza Saki din vestul Crimeei, condusă de ruși, s-au produs marți, cel puțin 12 explozii, iar o persoană a fost ucisă.

Un oficial ucrainean, sub protecția anonimatului, a declarat pentru New York Times că „aceasta a fost o bază aeriană de la care decolau în mod regulat avioane pentru atacuri împotriva forțelor noastre din teatrul de operațiuni din sud”. Oficialul nu a vrut să dezvăluie tipul de armament folosit în atac și s-a rezumat doar la a spune că „a fost folosit un dispozitiv de fabricație exclusiv ucraineană”.

Articole asemănătoare

Back to top button