fbpx

Anastasia Nichita a devenit campioană europeană la Lupte Feminine

Luptătoarea Anastasia Nichita a obținut medalia de aur în categoria de până la 59 de kilograme în cadrul Campionatului European (ediția 2023), rezervat seniorilor. Competiția se desfășoară în perioada 19-21 aprilie în or. Zagreb (Croația).

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Medalia obținută astăzi îi aduce titulatura de triplă Campioană Europeană.

„În luptele preliminare sportiva a învins adversarele din Norvegia și Turcia, iar în finală a surclasat-o pe adversara din Ucraina prin abandonul ultimei din cauza unei traume. Victoriile obținute de către luptătoarea din Republica Moldova se datorează și muncii antrenorilor lotului Naţional de lupte feminine, Tudor Cîrlan și Anatolie Guidea.”, scriu reprezentanții Ministerului Educației și Culturii (MEC).

Participarea la competiție a fost posibilă datorită sprijinului financiar al Ministerului Educației și Cercetării (

„MEC adresează felicitări sportivei, antrenorilor și Federației de Lupte, urându-le mult succes și noi victorii!”, au scris reprezentanții Ministerului Educației și Cercetării al Republicii Moldova.

Și responsabilii de la Poliția de frontieră au venit cu un mesaje de felicitare pe pagina de Facebook:

„Polițista de frontieră Anastasia Nichita din nou Campioană Europeană!!! Colega noastră scrie istorie în finala Campionatului European (seniori) de la Zagreb, devenind astfel pentru a treia oară campioană europeană.
Sincere felicitări Anastasia și bravo antrenorului!”.

Anastasia Nichita este sportivă a Școlii Sportive Rezerve Olimpice, Maestră Emerită a Sportului. MEC mai menționează că sportiva și antrenorii vor beneficia de premii bănești oferite de către Minister.

Articole asemănătoare

Back to top button