fbpx

analiză | Sondajele ce prezintă Partidul ȘOR drept a treia forță politică, luate la ochi de expertul Constantin Rusnac: Formațiunea atrage atenția că este ținta tuturor atacurilor

În pofida atacurilor, Partidul Politic ȘOR înregistrează o creștere stabilă în preferințele de vot ale alegătorilor și în viitorul Parlament ar putea reduce influența socialiștilor, alături de alte câteva partide de stânga. De această părere este expertul în științe politice, Constantin Rusnac, care a comentat acest subiect pentru Democracy.md

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Autorul a ajuns la această concluzie după ce a analizat ultimele sondaje de opinie. Așadar, potrivit lui, partidele de stânga câștigă tot mai mult teren, iar – pe dreapta – doar PAS ar putea reușit să acceadă în viitorul Parlament. Totodată, el consideră că PSRM este în stagnare, Partidul Comuniștilor și Partidul Nostru încearcă să revină la pozițiile pe care le-au avut cândva, iar Partidul ȘOR ar fi „în plin avânt”.

„Partidul ȘOR e în plin avânt și a reușit să crească de la 8%, pe care le-a obținut la alegerile parlamentare, la 12-13%, conform ultimelor sondaje de opinie, cu șansa să-și crească numărul de mandate de la șapte la 16. Această creștere vizibilă atrage atenția și prin faptul că formațiunea este ținta atacurilor din toate părțile. Deși practic a fost încercuită la Orhei, a reușit să se extindă în tot raionul, ba să se instaleze și în alte localități din țară”, se arată în analiză.

Expertul a explicat și care ar fi motivul pentru care Partidul ȘOR înregistrează o creștere: „Principala explicație este faptul că această formațiune a continuat proiecte și programe sociale și de infrastructură în mai multe localități, creând senzația că este o echipă care se ține de cuvânt”.

Drept urmare, analistul este de părerea că Partidul ȘOR va avea o pondere semnificativă și în viitorul Parlament. „Cu 14-16 mandate în Parlament, sau chiar mai mult, Partidul ȘOR ar deveni o forță care va trebui luată în seamă.

Pe termen mediu, socialiștii vor scădea sub nivelul din 2019, alimentând forțele din stânga – Partidul ȘOR, Partidul Nostru și PCRM. Cele trei formațiuni ar putea avea un cuvânt greu de spus în viitorul Legislativ. Poate chiar decisiv”.

Articole asemănătoare

Back to top button